Houten snijplank van karmel

Gepubliceerd door OnlinePakhuis op

Houten snijplank van karmel, gemaakt in een authentieke timmerwerkplaats door vakmensen! De Karmel houten snijplank is verkrijgbaar in 4 maten.

Karmel Snijplank
33cm x 26cm x 3,0cm

Karmel Snijplank
40cm x 33cm x 3,5cm

Karmel Snijplank
50cm x 33cm x 4cm
Karmel Snijplank
50cm x 39cm x 4cm

Vervaardiging van de houten snijplanken van karmel

De houten snijplank van karmel wordt gemaakt van Noord-Amerikaans maple. Dit is een harde esdoornsoort en een van de beste houtsoorten voor het maken van de houten snijplanken.

Ook wordt deze houtsoort weer aangeplant. De houten snijplanken van karmel zijn kopshouten snijplanken en alleen kopshouten snijplanken hebben een lange levensduur en zorgen ervoor dat u met gemak door de onderste groentevezels snijdt.

Bijkomend voordeel van een kopshouten snijplank is dat messen langer scherp blijven. Dit komt omdat het hout van de houten snijplank van karmel als ware mee veert tijdens het snijden. Dit voorkomt dat de messen snel bot worden.

Aan het eind van het productie proces worden de houten snijplanken van karmel behandeld met tungolie. Deze eeuwenoude pure Chinese hout olie dringt diep in het oppervlak van de houten snijplanken door, en zet tijdens het droging proces enigszins uit. Op deze manier wordt het oppervlak van de houten snijplanken afgesloten voor doordringend water, olie, schimmels en bacteriën. Dit alleen al is een enorm voordeel van de houten snijplank. U kunt zonder dat u het weet toch ziek worden van deze bacteriën. De houten snijplank voorkomt dit probleem door zijn bijzonder goede kwaliteit. De houten snijplank ziet er ook nog eens mooi uit en u kunt hem bestellen in verschillende maten.

Het onderhoud van de houten snijplank van karmel

De houten snijplanken van karmel zijn goedgekeurd voor gebruik in de horeca! De nieuwste hygiëne code voor de horeca verbiedt niet het gebruik van kopshouten snijplanken omdat er geen diepe snijsporen in de houten snijplanken van karmel kunnen ontstaan en de plank goed te reinigen is. Bovendien kunnen bacteriën niet leven op blank droog hout.

Bij gebruik van de houten snijplanken van karmel moet u met de volgende punten rekening houden om de levensduur van de snijplank te garanderen en veilig te snijden op de houten snijplanken.

Voorkom kruisbesmetting, was de plank direct na het snijden van besmet vlees (bv kip en varken) met heet water af. Droog de houten snijplank vervolgens af met een droge schone theedoek. De plank is vervolgens direct weer te gebruiken

Zet de houten snijplanken nooit in water of in de vaatwasser, eeuwig zonde! De plank na gebruik gewoon afspoelen met warm water en drogen met een schone theedoek, gebruik hierbij geen zeep.

Zet nooit een hete pan op de houten snijplanken.

Om u een impressie te geven van de kwaliteit van de houten snijplank van karmel kunt u een kijkje nemen op het filmpje hieronder. Hierin kunt u zien hoe de houten snijplanken worden gemaakt en krijgt u ook gelijk een impressie van de zorg en liefde die in alle houten snijplank van karmel worden gestoken.

Op OnlinePakhuis vindt u nog veel meer leuke producten voor in de keuken of tijdens het koken. Van braadpan, wokpan, soeppan tot Le Creuset minipannetjes. Maar ook heel veel keukenmachines en andere keuken accessoires.

Hieronder ziet u een filmpje over de handgemaakte houten snijplank van Karmel. Bekijk hier het filmpje en de voordelen en maak uw eigen keuze.


OnlinePakhuis

OnlinePakhuis, het Online Winkelcentrum met heel veel leuke winkels uit Nederland en België. Bestel met de zekerheden van OnlinePakhuis.